Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nick

27. 12. 2009 20:14
Co proti tomu uděláte ?

Píšete tady  jak je  to strašné . Co proti tomu uděláte (vč. autorky)? Já nic.....

0 0
možnosti

Tuubeen

28. 12. 2009 8:20
Re: Co proti tomu uděláte ?

Nemáme právo "proti tomu" (v Súdánu) něco dělat, a dokonce ani říkat "jak je to strašné". Nemusí se nám to líbit a můžeme se pokoušet vzdělávat Súdánky v tom, jaké zdravotní následky může FGM mít (a i pro tento účel je potřeba vědět, že v mnoha případech neznamená ztrátu sexuální vzrušivosti, prožitků nebo orgasmu: protože když tohle nevíte, a pak vysvětlujete nějaké spokojeně žijící multiorgastické obřezané matce několika dcer, že by dcery neměla podrobovat zákroku, protože hrozí infekce, šok, porodní komplikace a to a to a to a TAKÉ zaručeně nebudou mít požitek ze sexu, nebude vám pak věřit ani slovo).

Nevíte, kde kdo ze čtenářů pracuje nebo někdy pracovat bude. A nevíte, co kdy kde dělala autorka. ;-)

0 0
možnosti

wandering star

14. 11. 2009 6:15
A necháte nebo jste už nechala své dcery obřezat?

0 0
možnosti

motylek_02

14. 11. 2009 5:57
jezis

to je hrozne ;-( co existuje a je povazovano za normu Rv

0 0
možnosti

zakomplexovaní_očerňují_nejvíc

6. 11. 2010 1:39
Re: jezis

Hrozné to je. Možná,kdyby ženy byly věrnější, nemusely by se takové zrůdné rituály konat.

0 0
možnosti

Wendolene

6. 11. 2009 5:33
Je mi zle pri predstave

At uz se jedna jenom o odstraneni klitorisu ci infibulace a dalsi mrzaceni zen. Sex urcite neni uplne to same, jenze to maloktera rekne. Stejne jako jsou spokojene v burce, vetsina jich rekne, ze je to v poradku.

Ne vsichni nastesti resi jenom ten sex. Ono je jedno, jak to zena proziva po obrizce, nic to nezmeni na tom, ze je bo brutalni a barbarsky zvyk. Nemam nic proti muzske zidovske ci americke obrizce, ale u zenske to neni jenom kuze, takze se to neda srovnavat. V USA se museji zdravotnici ucit, jak spravne nariznout zeny s kompletni obrizkou, protoze je to pro ne nepoznane. Maloktera zena lekarka ci zdravotni sestra pri pohledu na tu obrizku netrne hruzou...

0 0
možnosti

Tuubeen

6. 11. 2009 8:31
Re: Je mi zle pri predstave

Ne všichni, ale valná část... ono je to vidět i tady. :-( Nemám nic proti žádným obřízkám, tetování, pilování zubů, protahování krků, piercingu, protahování lebek a kdoví čemu... když se to děje na žádost nebo se souhlasem přiměřeně rozumové vyspělého jedince, který má být "zkrášlen". Z "úprav" týdenních nebo dvouletých dětí je mi nevolno, a to ne kvůli kulturnímu zázemí.

0 0
možnosti

Štěpánka Bergerová

5. 11. 2009 18:14
Cizí zvyky

Ženskou obřízku považuji za ohavný nepřirozený primitivní rituál, ale nikomu ho v zemích, kde tento bohulibý zvyk praktikují, nevymlouvám.

Zrovna tak ale nemám zájem aby se lidé z těchto kultur usazovali v naší zemi. Ani nejsem pro přehnanou pomoc. Ať si tam dělají co chtějí, pokud se sami  vývojem neposunou jinam, je to jejich věc.

0 0
možnosti

wandering star

6. 11. 2009 5:40
Re: Cizí zvyky

Tak tak, ať si doma dělají, co chtějí, ale ať nám to netahají k nám domů.

0 0
možnosti

Tuubeen

5. 11. 2009 17:22
Tak mě napadá...

Zde se projevující hrdinky a hrdinové, obviňující mě z toho, že nepoužívám slova jako "primitivní odporné zvěrstvo", co jste VY, kteří na netu halasně odsuzujete FGM a jste "k ubohým obřezaným muslimským ženám solidární", jak se v této záležitosti projevujete v reálném životě? Mluvili jste někdy s nějakou obřezanou ženou, která dává obřezat své dcery (protože jiná žena by jim jinak nedala své syny), a řekli jste jí, že je primitivní zrůda (nebo cokoli jiného)? Znáte nějakou obřezanou ženu? Můžete vysvětlit, proč je život chlapečka, zemřelého po obřízce, míň hodnotný, než život zemřelé holčičky? Co vám dává právo soudit jiné lidi?

A, nakonec, když už jste tak "solidární" a aktivní online, spolupracovali jste někdy s nějakou nevládní organizací, informující ženy o právech? Protože já na poslední otázku můžu odpovědět ano... :-/

0 0
možnosti

chiantis

5. 11. 2009 18:03
Re: Tak mě napadá...

paní autorko, tento poslední komentář od Vás zaznívá pro mě dost smutně. Víte, vy jste během diskuzí sama vnášela i trošku veselejší příspěvky a nyní je cítit z Vašeho psaní smutek...Ne každého člověka zajímá vše a nekaždý člověk je schopen se vcítit do druhého a rozumět mu. Já bych si s Vámi docela ráda popovídala. Nemám vůbec žádnou zkušenost s ženskou obřízkou, myslím tím, nepovídala jsem si s žádnou ženou o její obřízce apd. ..Nelíbí se mi, že se dějí věci bez ohledu na přání jedince, že se dějí věci opakovaně, i když způsobili tomu, co nyní tak činí, útrapy a bolesti. Každý člověk by měl právo se rozhodnout!!!

Jinak já si myslím, že horší je obřízka u děvčat, zbavení klitorisu.....přeji příjemný večer ! :-)

0 0
možnosti

chiantis

5. 11. 2009 16:41
budoucnost

jako již holení intimních míst se bere dnes jako samozřejmé - myslím pro moderního člověka - tak úprava kůžičky u penisu může být  samozřejmostí v blízké  budoucnosti ;-D;-)8-o;-O 

0 0
možnosti

Tuubeen

5. 11. 2009 17:12
Re: budoucnost

Ona začíná být samozřejmostí už i úprava stydkých pysků... :-/

0 0
možnosti

halima

5. 11. 2009 14:53
:-)

Takhle uz jsem se dlouho nezasmala nad lidskou nechapavosti ;-D Kionovi to, ale musime odpustit, ma alergii na vsechno kde se zmini Islam, takze i kdyby jste napsali cokoliv bude delat, ze to nechape, nebo nechape? Nema cenu se s takovym clovekem vubec dohadovat, nikdy to nepochopi a i kdyby ano, tak to neprizna, jde preci o islam, to hrozne nabozenstvi!;-D  Vlastne s nim mam soucit. Lide, kteri maji v sobe takovou nenavist maji urcite za sebou nejake trauma a zda se mi, ze i pocit menecenosti...

0 0
možnosti

Tuubeen

5. 11. 2009 14:59
Re: :-)

Když někomu stojí islám i za to, aby se veřejně znemožnil, tak je to vlastně mudžáhid (byť na opačné straně)... ;-D

0 0
možnosti

wandering star

5. 11. 2009 3:25
Fujtajbl!

0 0
možnosti

Luisa

5. 11. 2009 15:21
Re: Fujtajbl!

R^

0 0
možnosti

chiantis

5. 11. 2009 0:07
Roman Pražák

tak jsem se koukla a ejhle, Roman Pražák, pěkný to muž a navíc i on je bloger....já se tady tak namáhám a oni dva vlastně tady laškujou , vrkaj, jak jinak, když to asi jinak nejde, tak tady aspoň na netu...........................prostě námluvy a já to sežrala !!!!!;-D

0 0
možnosti

Vikina

5. 11. 2009 0:37
Re: Roman Pražák

A to ještě nevíš, chiantis, že dáma, která si Romana vezme, posílí MÍR. Teda, aspoň tady, na blogu :-P. Tak kde to vázne? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)