Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

václaf 666

4. 12. 2009 10:14
Nic ve zlém

ale jen z části diskuse je zřejmé,že vám Tuubeen může pomoci jen psychiatr,je mně to líto.Odpovíte zřejmně,že je nás víc ,kdo potřebuje psychiatra-ano dopředu říkám,protože vám se nesmí odporovatV[>-]

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 12. 2009 13:44
Re: Nic ve zlém

Ano, určitě potřebuji psychiatra. Když už to tvrdí věštec, který asi nikdy neviděl Pravidla českého pravopisu... :-P

0 0
možnosti

Gmur

4. 12. 2009 9:09
zahalovani je pitomost

uz jenom kvuli tomuhle :

"Zahalením dává najevo, že je zbožná, cení si svého náboženství, má pevné zásady a nechce mít nic společného s cizími pány; že chce, aby muži vnímali její myšlenky a ne její tělo;"

Co z je nesmysl. Copak ty zahalene muslimky jsou neco lepsiho nez normalne oblecena holka? Jak vnimaji muzi myslenky zeny, ktera je ofacovana a drzi hubu?

Znamena ti edinne, absolutni podrîzenost, poslusnost a autocenzura v jednom.

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 12. 2009 13:50
Re: zahalovani je pitomost

Ač s tím názorem v článku polemizuji, mám k tomu jiný důvod, než vy: myslím, že u myšlenek je jedno (totiž, mělo by být, ač už z diskusí pod mými články vyplývá, že v praxi není) kdo je vyjadřuje - podstatná by měla být myšlenka. Zahalení neznamená, že "žena drží hubu" (??), a v našich podmínkách budou muži vnímat u přiměřeně neprovokativně oblečené ženy vnímat myšlenky, vyzývavě oblečené sexualitu, u zahalené její zahalení. Ve dvou posledních případech tu myšlenka vrch mít nebude. Ale píše mi teď jakýsi čtenář dlouhé e-maily o tom, že zahalení symbolizuje příslušnost k víře a hrdost na ni, a v to má také pravdu...

0 0
možnosti

marka40

3. 12. 2009 12:25
Kde se píše

v bibli, že je třeba pozabíjet homosexuály a kde konkrétně upalují dnes katol. duchovní čarodějnice? Bibli jsem totiž nepřečetla celou, tak abych věděla, kde to tam mám hledat.

Jinak myslím, že to naprosto přesně vystihla pisatelka sphagnum.R^

0 0
možnosti

Tuubeen

3. 12. 2009 16:41
Re: Kde se píše

Kdyby muž spal s mužem jako s ženou, dopustili se ohavnosti. Oba dva musejí zemřít; jejich krev padniž na ně." (Lv 20,13). O tom, že to někteří berou doslovně i dnes, svědčí mj. případ "Bohem povolaného" Ševčenka ( http://www.houseofbreadchurch.org/english/content.php?id=35 ), který vloni zabíjel http://articles.latimes.com/2008/mar/16/local/me-hate16?pg=2 a dalších;  jiní (duchovní) otevřeně volají, že Bůh chce, aby homosexuálové byli zabíjeni http://www.goodasyou.org/good_as_you/2009/08/audio-this-culture-war-is-all-fun-and-games-until-someone-wants-to-execute-you.html .

0 0
možnosti

stella.artois

1. 12. 2009 21:11
pěkné

Překvapilo mě, kolik negativních ohlasů tento článek má. Zajímalo by mě také, kolik autorů těchto příspěvků ma osobní, dlouhodobou a intenzivní zkušenost s jinou kulturou než českou, evropskou, bílou a křesťanskou.

A teď nemyslím dovolenou v Egyptě, ale situace, kdy denodenně vidíte kolem sebe, že je normální být tmavý, normální věřit v boha, normální ctít tradice, normální nediskutovat se staršími. Pro nás (Evropany) je to možná zpátečnické, zastaralé a omezující svobodu, ale pro miliardy lidí na této planetě je to prostě normální. Normální od slova  NORMA. Nejsem odborník na islám, jsem křesťanka a přesto mi díky zkušenosti ,o které píšu výše, přijde naprosto normální, že se někdo zahaluje. 

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

1. 12. 2009 6:32
Píšete velmi hezky

Tuuben, ale bohužel myslím, že k Vašim článkům o islámu přesně sedne ono trefné české: z h....a bič neupleteš, a když, tak s ním nezapráskáš.

Kulturní antropologie je Vaše parketa, ale na tohle kopyto, dělej co dělej, všechno nenarazíš. Fotografie jakési synkretické muslimské Afričanky neposkytuje  průkazný materiál o podstatě islámu. Je to zanedbatelné a směšné minimum, tito modifikovaní muslimové. Podobně jako bychom chtěi demonstrovat křesťanství kupříkladu na Adamitech či nějaké ruské pravoslavné nevýznamné sektě. Podstatou islámu je násilí v Koránu vyjádřené. A tím se muslimové řídí. To je ten manuál. Darno omlouvat násilné verše dobovou situací u Medíny (či kde). V tom případě by se nejednalo o universální Boží poselství, ale o poselství válčícího mocichtivého kmenového vůdce svým stoupencům. Tak to i je. Proto všechny rozpory v Koránu, vyplývající z dané životní situace "Proroka".

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

1. 12. 2009 6:38
Re: Píšete velmi hezky

Ježíš přinesl poselství lásky a nenásilí v době násilné, a pokud jeho následovníci jeho jménem zabíjeli, bylo to v rozporu s učením. Mohamed přinesl poselství války, a pokud jeho stoupenci zabíjejí, činí tak v přímém souladu. Bohužel, přes všechny sympatie, které vzbudujete (a nejednu karmu, kterou jsem odklikla) jste pátou kolonou militantní netolerantní ideologie.

0 0
možnosti

retkini

29. 11. 2009 21:43
Vážená Tuubeen

jestliže se Vám zdá spojení slov- vykroutila z otázky - neslušné, tak se Vám velice , ale opravdu velice omlouvám. Pokusím se tedy napsat otázku slušněji: Jste pro to, aby v EU nebo jen a pouze v ČR bylo zavedeno právo sarija?

0 0
možnosti

Tuubeen

30. 11. 2009 11:39
Re: Vážená Tuubeen

Děkuji. Pošlete mi e-mail, odpovím vám na něj. Slibuji.

0 0
možnosti

jiriiik

29. 11. 2009 16:06
Tuubeen, co říkáte na referendum ve CH

0 0
možnosti

Tuubeen

29. 11. 2009 16:17
Re: Tuubeen, co říkáte na referendum ve CH

??? Jako třeba? 8-o Mají referendum o minaretu, a co? Včera se ve francouzské televizi (TV5, možná? jestli chcete, zkusím to večer najít) divil architekt jiné švýcarské mešity, že jemu si prý tenkrát starosta stěžoval, že minaret je příliš malý... :-P

0 0
možnosti

reactt

29. 11. 2009 15:22
Rodina

Je mě líto, že Vám někdo vyhrožoval.. Když už ale nemyslíte na sebe, myslete na Vaší rodinu a na problémy, které těmito naprosto šílenými kroky způsobujete. Některé věci ještě jdou zastavit.. Vše se ale mění, když se do Vaší mešity dostanou lidé z Pakystánu a Íránu.. Vy tam otevřete tu svojí pusinku a uvidíte co bude následovat.. Dochází to až tak daleko, že na Vás příjde pár Core Muslimů a nejen že zabijí Vás ale zabijí i Vaší rodinu..  Tohle je prostě přístup Velké rodiny.. Vaši dceru pak prodají a provdají dalšímu Pakistáncovi v Pakistánu, kde zůstane do smrti zavřená v Hradu, kde bude bydlet dalších 100 lidí.. Tyto případy jsou na dením pořádku. Chápete tu podstatu?

0 0
možnosti

Tuubeen

29. 11. 2009 16:22
Re: Rodina

Těší mě vaše obavy o mou bezpečnost. Ale, víte, žádný muslim mi ještě nevyhrožoval ani v mešitě, ani jinde. To mají ve zvyku čeští mladíci, a tak se aktuálně mám napozoru spíš před vyholenými paky, než před vousatými muslimy, kteří se vůči mně ještě krvelačně neprojevili. Ty začnu řešit, až se projeví - zatím řeším to, co je aktuální (což si vy nepochybně představit neumíte, jinak byste mi nepsal/a takové věci).  A skutečně, věřte nebo ne, je mi skoro jedno, co se děje v Pákistánu, protože se mě to netýká a nemůžu s tím nic dělat. Ani s dětskou prací tam, zkrátka s ničím. Strejně tak se mě netýká, co se děje v Bělorusku nebo v USA, a nemůžu s tím nic dělat.  A opravdu nevím, jakou "mojí mešitu" máte na mysli.

0 0
možnosti

Destroyer7

29. 11. 2009 11:32
Každý ať si dělá co chce

Je evidentní, že autorka, i přes svůj věk, stále hledá své místo v tomto světě. Bohužel nepochopila, že hledat musí v prostředí v jakém vyrostla. To nás formuje natolik, že přechod do zásadně odlišného prostředí, jakým muslimský svět rozhodně je, způsobí v její mysli ještě větší zmatek.

Autorka pochopila, že různá omezení a přikázání slouží pouze k tomu, aby se potlačila ta nejpřirozenější lidská vlastnost - sexualita. Což pochopitelně vede na jedné straně k nahromadění tlaku, jenž se prostě musí ventilovat a na straně druhé k zásadnímu omezení osobní svobody nejen žen, ale ve své podstatě i mužů.

Zcela upřímně přeji autorce, aby se jí povedlo najít si své místo na světě a aby svým dětem nedala do života podobný zmatek v hlavě.

0 0
možnosti

JiHik

29. 11. 2009 11:38
Re: Každý ať si dělá co chce

Hezky a slušně vyjádřený názor který si beru i za svý R^

0 0
možnosti

Tuubeen

29. 11. 2009 11:09
A ještě jednou, pro jistotu...

shrnuji hlavní myšlenku článku: pojetí "cudnosti" je relativní a závislé na kultuře mnohem víc, než na náboženství.

Pěknou neděli všem rozhořčeným i klidným diskutujícím. :-)

0 0
možnosti

RJJ

29. 11. 2009 11:20
Re: A ještě jednou, pro jistotu...

A ještě jednou, taky pro jistotu.. Myslím, že každý tady máme oblékání masulmanů v různých částech světa takříkajíc v paži, tohle opravdu nikoho nezajímá. Narozdíl od toho, co přináší migrace masulmanů do Evropy. To zajímá každého a není to nic, z čeho by měla drtivá většina lidí radost (až na nějaké ty vyjímky, že;-D)

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)