Diskuse

Děti na prodej

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MORAK

14. 4. 2010 14:56
Někdy jsou v módě labradorští retrívři....

Jindy zase černoušci.    No co, již před staletími si je pořizovali šlechtici  do služebnictva, aby měli něco jiného, než ostatní. [>-]

0 0
možnosti

marka40

13. 4. 2010 13:31
pro lesicatko

Cituji: " čo možnože zbúra tie predsudky o génoch, ktoré v ČR hojne šíri  Boučková - možnože tie gény nie tak jednoznačne ovplyvňujú náš život, dokonca možno sú preprogramovateĺné a schopné sa zmenené"  -  To nejsou žádné předsudky!

 Geny jsou silnější než výchova, není možné je změnit!  A skutečně jednoznačně náš život ovlivňují! Vidím to na sobě, mých sourozencích, bratrancích, sestřenicích a našich dětech. Dvě vlastní děti, které vychováte úplně stejně, ale jedno je geneticky po matce, druhé po otci, jsou při stejné výchově úplně rozdílné! Takže není možné geny "přeprogramovat" nebo jakkoli změnit.

To jen odpůrci paní Boučkové, která měla tu odvahu tyto věci veřejně pojmenovat, píší takové nepravdy jako vy.

0 0
možnosti

Tuubeen

15. 4. 2010 8:48
Re: pro lesicatko

TO si právě myslím... vychovávat poslepu dítě, u kterého ani nevím, jestli má/nemá dědičné sklony k depresím, alkoholismu nebo agresivitě (chci vidět, jak přeprogramováváme chemickou rovnováhu mozku), abych se případně mohla pokoušet uchránit ho od spouštěčů, a věřit, že dědičnost se nepočítá... to se mi zdá naivní. Ano, z dítěte asociálních rodičů může vlivem prostředí vyrůst spolehlivý, pracovitý jedinec, z dítěte, které je mentálně postižené nebo velmi málo inteligentní může při dostatečné péči vyrůst normálně fungující a práceschopný člověk, ale s celou řadou dalších charakteristik které se nefixují nápodobou a z nichž některé jsou potenciálně nebezpečné, výchova nehne.

0 0
možnosti

eizoeizo

10. 4. 2010 10:48
Možná se jen hloupě vyjádřil.

Třeba jen chtějí s manželkou pomoci nějakému dítěti z chudé země a představují si to dost naivně...

0 0
možnosti

Tuubeen

10. 4. 2010 18:17
Re: Možná se jen hloupě vyjádřil.

Pomáhat dítěti z chudé země exportem jinam je hodně nedomyšlené. Francouzská televize tomu věnovala po zemětřesení na Haiti selé hodiny; vysvětlovali lidem, kteří si prý skutečně houfně haitské "sirotečky" odváželi, že "sirotečci" nejsou sirotečci, že když dítěti zemřou rodiče, není to jako tady, ale že pravděpodobně pořád má někoho, kdo by se o něj postaral a že když ho odvezou, vytrhnou ho z prostředí a pak už pro něj nebude návratu... Trochu mi to připomínalo myslivecké vzdělávací chvilky "nesahejte na srnčátka, maminka se k nim vrátí." ;-D

0 0
možnosti

Wendolene :))

9. 4. 2010 22:45
Bohuzel to tak nekdy vypada, ze se deti porizuji

jako modni doplnek, nebo se porizuji mali Cinanci, protoze adopce z Ciny je tak straaaaasne jednoducha. Nekteri lide maji pocit, ze tim pomahaji Africe, a tak chteji cernouska, jini chteji byt odlisni..nevim, prece kdyz se adoptuje dite, nema se hledet na barvu, na rasu, ale na to, ze chceme dite, kteremu chceme dat lasku a domov...

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

10. 4. 2010 0:07
Re: Bohuzel to tak nekdy vypada, ze se deti porizuji

nejlepší děti sou vlastní. a partnera si mimo jiné vybrat podle toho, jaké chci mít děti. (Barva je důležité kritérium)

0 0
možnosti

sphagnum

9. 4. 2010 22:08
Barva dítěte bohužel rozhoduje

Modrookých bloňdáčků po zdravých nefetujících rodičích je v dětských domovech jenom málo a kdo by chtěl takové, nemusel by se dožít toho, než na něj vyjde řada. Pokud změní požadavky, a řekne že chce černouška/cikáně (většina žadatelů zaškrtne v jejich kolonce, že je nechce) tak může mít dítě doma skoro hned. To je myslím obecně známá věc.

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

9. 4. 2010 18:25
Rada od Liescatka

pořiďte si alespoň jedno romské a alespoń jedno postiženeé dítě. To velmi obohatí a budete mnohem šťastnější než předtím;-D

0 0
možnosti

Fumu

9. 4. 2010 21:44
Re: Rada od Liescatka

a přejdou vás ty hlouposti;-D

0 0
možnosti

Krutá pravda od medvědice

9. 4. 2010 17:40
barevné dítě bych si nikdy nepořídila

!!

0 0
možnosti

Wendolene :))

9. 4. 2010 22:48
Re: barevné dítě bych si nikdy nepořídila

Ja si myslim, ze nam to nemusite opakovat, vas rasismus a sklony k idealizovani si komunismu jsou snad jiz zname vsem zde v diskusich Idnes. Jak dlouho nez si vyslouzite novy ban?

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

9. 4. 2010 15:43
ještě dobrý,

taky mohl rovnou vytáhnout peněženku...

0 0
možnosti

lesicatko

9. 4. 2010 14:41
aký problém ?

No, sú takí, čo chcú práve černoškov, pretože sú tak roztomilý ..

.

A veviem ako v ČR, ale v SR si môžu vyberať, neraz aj s bonusom:)

http://www.cas.sk/clanok/133616/manzelia-z-kosic-sa-staraju-o-deti-z-domova-v-byte-maju-male-jasle.html

0 0
možnosti

Tuubeen

9. 4. 2010 14:48
Re: aký problém ?

Mně se to jeví jako hodně... nezodpovědné. Kdybych už chtěla adoptovat dítě, asi by mě zajímalo, kdo byli rodiče, co dělali, jakou měli povahu a třeba i vztah k drogám včetně alkoholu, jaké měla matka těhotenství... barva by byla opravdu až to poslední, co bych řešila. K čemu bude adoptivnímu rodiči roztomilý černoušek/blonďáček s modrýma očičkama, jehož tatínek je recidivista desetkrát trestaný za násilnou činnost a maminka závislá na heroinu?

Vybírat podle vzhledu dítě, to je snad ještě horší, než vybírat podle vzhledu partnerku nebo partnera... Toho (té) se člověk může aspoň zbavit, ale dítě je na doživotí.

0 0
možnosti

Kiwi328

9. 4. 2010 14:38
No, zeptal se.

Je fakt, že ty vaše děti vypadají jak reklama na manželství s černochem. Ani se chlapovi nedivím, že po takovém zatoužil, to asi každý kdo je uvidí. A protože to jinak nejde, tak aspoň koupit :-) Nakonec za zeptání nic nedá :-)

Dětské domovy jsou plné dětí, nejrůznějších. Jenomže získat dítě z domova co vím ještě před pár lety byla strašná anabáze a žadatelé byli odmítnuti i ze zcela nepochopitelných, nesmyslných a malicherných důvodů. Vlastně znám jediný pár, kterému se opravdu podařilo projít sítem a adoptovat děti. A obávám se, že proces předcházející adopci se s léty nezjednodušil, spíš naopak.

0 0
možnosti

lesicatko

9. 4. 2010 14:45
Re: No, zeptal se.

To by som rád vedel tie nezmyselné dôvody :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)