Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AY

proctonejde

18. 12. 2010 14:27
Diky

opravdu co se tyce nekterych problematik (Senegalu, obrizky atd.) a take rodinych zvyklosti jinych stoleti, mas opravdu velmi dobry prehled. Diky za informace :-) a jako vzdy karma ;-)

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

17. 12. 2010 21:16
V tomto případě jsem zastáncem...

systému...jsi zuapovězena, jsi zapovězena, jsi zapovězena ;-D Zdroj informací...Karl May ;-DR^;-)

0 0
možnosti
L

lesicatko

17. 12. 2010 13:12
Veľmi nešťastný nazov článku

Pretože članok, na ktorý odkazujete je vynikajúci a nikde tam nepíše o zakaze rozvodov, akurat , že ich zlegalizovaním sa spustila v podstate degradácia rodiny na kresťanskom základe, čo je pravda - tie príklady z minulosti totižto nemali také rozšírenie, ako dnešná  cca 50 % úhrnná rozvodovosť v ČR.  

Samozrejme, že nejaké prílišné idealizovanie rodín kedysi nie je namieste - ale v princípe ten článok skutočne brilantne vystihol, o čo ide. Preto sa mi ten názov zdá zavádzajúci.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

17. 12. 2010 14:06
Re: Veľmi nešťastný nazov článku

Nekritizuji článek jako takový, ale idealizaci minulosti (za degradací úlohy rodiny podle mě rozhodně nestojí zpřístupnění rozvodů) - příklady z minulosti vycházely z úplně jiné společenské reality, na což poukazuji: dřív bývalo mnoho lidí trvale neprovdaných/neženatých (takže ti se nerozváděli), mnoho lidí umíralo v relativně mladém věku (takže s manželským partnerem nebyli nuceni žít deset, patnáct, dvacet nebo padesát let), a - o čemž nepíšu, ale pravda je to rovněž, jak ukazují příklady z jiných částí světa - vysoká rozvodovost s (ne)úctou ke stáří vůbec souviset nemusí.

O zákazu rozvodů autor původního článku nepíše, a já ani nikde nenaznačuji, že by tomu tak bylo. Ale do důsledku vzato, myšlenka je taková, že kdyby nebyly povoleny rozvody, byla by společnost stabilnější a lepší - o čemž mám značné pochyby.

0 0
možnosti
S

sampis

17. 12. 2010 13:10
Já bych všechny ty rodiny zrušil

To je hrozný, co se dneska děje. Dřív to taky nebylo a byl klid.

0 0
možnosti

mluvčím sám sobě

17. 12. 2010 13:09
inak

Aby nebyly rozvody, které mají tak tragický vliv na psychiku všech zúčastněných, zakažme sňatky. A nesvádějme na rodiny, že jen ony jsou v krizi. je zde krize ekonomická, finanční, krize trhu práce, krize morální, politická, ... kde pak daleko je až rodina? Komu je co do cizí rodiny, když taťka prošustruje to, co mamka vyprostotuuje, na herních autometech, nebo když to, co taťka nakrade, mamka probendí se sousedem, nebo ... Tragédie? Komedie? Za prahem svých dveří je každý strůjcem svého rodinného štěstí a jak známo, k pocitu štěstí někomu stačí málo, někomu nestačí ani miliardový úplatek či koryto ve vysoké politice.

0 0
možnosti
ML

marlow

17. 12. 2010 13:04
Nevera a cizolozstvi

Nejsou totez. Nevera je ztrata viry. A viru muze ztratit zena i muz. Pak je jedno jestli na oko setrvava v manzelskem svazku nebo ne. Protoze sveho partnera uz opustil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)