Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Enaz

19. 2. 2011 6:32
Ale to

"sáček bonbónů dodá dostatek vitamínu C na celý den " tu už bylo :) ... zaznamenala jsem reklamu, která říkala, že zrovna tyhle bonbony zcela nahradí ovoce v tomhle směru. Pomeranč nebo mandarinka se "oloupala" a byl z ní bonbón. Je fakt, že mne ta reklama dost popudila, protože ji dávali (jak jinak) hlavně v čase vysílání dětských programů. Je to sprostý útok ... my, dospělí, vesměs nemusíme mít na konci reklamy varování, že je to blbost, ale děti to berou jako fakt a je to problém.

Sice jim to vysvětlíme a prostě raději koupíme pomeranč nebo jablko ... nebo cokoli jiného (u nás se děti cpaly paprikou a zelím:), ale byla to stupidní reklama. Vlastně mne naštvalo, že by mi chtěli teoreticky zblbnout dítě ... a že z nás dělají voly (nebo krávy ...jak je libo:).

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

15. 2. 2011 21:59
Smažené...

...hranolky...vřele lidstvu doporučuji ;-) R^

0 0
možnosti
JS

sokol2001

10. 2. 2011 7:56
Umím si docela dobře představit

reklamu - kupte si tu a tu čokoládu, obsahuje tohle místo kakaa, tohle barvivo, aby to vůbec bylo hnědý, tyhle éčka, aby to nežluklo během dvou dnů atd. atd. To by sice bylo správné a pravdivé, ale byla by to ještě reklama ? Já bych si to nekoupil. Vždycky je třeba si položit otázku - kdo za to (a komu) platí a komu to slouží ? Pak se dají nazývat věci pravými jmény.

0 0
možnosti
R

roman036

9. 2. 2011 16:26
Zajímavé.

Posledních X let vypracovávají vědci stovky studií ohledně potravin. Né ve všech je kravské mléko zdaví prospěšné, stejně tak existuje řada studií o blahodárných účincích kakaa, červeného vína a dalších produktů na organismus. Jen vy v tom máte jasno. Stačí držet se zásady nic nepřehánět. Kilo citronů, nebo tři litry mléka může na člověka působit hůř než dvě tabulky čokolády.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

9. 2. 2011 18:48
Re: Zajímavé.

Čtete mezi řádky cosi, co tam vůbec není. Článek není o tom, že by se některé potraviny měly DOPORUČOVAT, ale o tom, že v některých zemích je u některých potravin varování (právě ve smyslu, že se nic nemá přehánět), a že se mi to nezdá jako hloupý nápad. Ostatně, ještě jsem nečetla o studii, která by psala o nesporné výživové prospěšnosti smažených hranolků napoříklad...

0 0
možnosti
OP

Bětka

9. 2. 2011 15:28
Doplňky stravy

Včera jsem v čekárně u lékaře sledovala smyčku různých spotů.Zarazil mě nějaký produkt pro ženy, který má spojitost s rakovinou děložního čípku. Na obrazovce byl vyfocený,  v textu bylo že zabraňuje vzniku nádorového onemocnění... ale v tichém komentáři bylo řečeno,že "může" zabránit. Taková nepatrná drobnost....

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

10. 2. 2011 10:14
Re: Doplňky stravy

Aspöň, že to řekli.

0 0
možnosti
JL

kubiklll

9. 2. 2011 14:51
Máte pravdu, ale...

Souhlasím s Vámi,

některé reklamy jsou tak absorudní, že se tomu ani nechce věřit. Ale smutné je to, že se výrobcům vyplatí na produktu najít něco zdravého, aby na tom svou reklamu mohli založit. Pak se člověk dozví, že daný prostředek "snižuje riziko, zlepšuje imunitu, má pozitivní vliv na... , odbourává,.. atd. atd. - ale to jsou většinou prázdná slova a prázdné fráze, která mohou používat, protože jim jen někdo těžko dokáže opak... a tak lidé kupují "strašně zdravé" jogurty před obyčejnými jogurty ve slepé víře, že dělají něco víc pro své zdraví...  ale ve finále je, podle mého názoru, výsledek stejný.:-/

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

10. 2. 2011 10:15
Re: Máte pravdu, ale...

Ano, přesně to jsem v druhé části článku měla na mysli. Dělání přednosti z něčeho, co vůbec přednost není.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

9. 2. 2011 14:48
máte pravdu, reklamy jsou děs

Ale cesta z toho není v zakazování, na co se nesmí dělat reklama a nebo co tam musí být za varovnou "kouzelnou" větičku. Stačí snažit se vychovat lidi rozumné, myslící, neskákající na špeky... a ti už si to přefiltrují sami. Bohužel je to asi mnohem větší utopie, než, že nějaký ouřada vydá zákaz nějakému typu reklam a nebo povinné dodatky.

0 0
možnosti
AH

nyny.

9. 2. 2011 14:44
no ne

že by zrovna reklama měla být jakoukoli hlásnou troubou kvality a nezávadnosti ? To snad nemyslíte vážně. V první řadě by takové informace měly být na zboží. Kdo se zajímá, přečte si to, kdo ne, je mu to jedno a jí, co má rád a ne co mu kdo bude kázáním doporučovat či zakazovat. Reklama už takhle otravuje lidi, ale kdyby se v ní ještě u výrobků mělo stále omílat co je a není zdravé, tak to už by bylo fakt na mašli.Tyhle módní trendy neustálého kibicování o zdravém a nezdravém, (všimněte si, že co je zdravé není většinou nic moc a naopak) a terorizováním o bio ano a bio ne mne osobně deptají a velmi obtěžují. Vždycky když někdo jakkoli káže, mám chuť si dát vepřo knmedlo, panáka a cigáro, a to jsem abstinent.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)