Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Egerie

29. 6. 2012 14:22
Vy jste ten blogerský víceboj teda rozsekla

šalamounsky ;-);-DR^.

A ještě se tuším neprobírala varianta, jestli když OBA rodiče jsou velmi spokojeni (páč třeba furt zhuleni), jestli může být dítě spokojené. A podvarianta - je-li dětí více, jestli může být část dětí spokojená a část nespokojená v takové roďce ;-D...

4 0
možnosti
PC

p_c

28. 6. 2012 17:15
Pěkný článek

S článkem souhlasím, napsala jste to dobře a souhlasím s tím. Myslím, že můj článek byl o něčem trochu jiném, než píšete Vy a jiním, než psala paní Chvílová. Někde jsem psal, že dítě spokojenost rodiče stejně vycítí, v tom jsem s Vámi zajedno. Jenže ona spokojenost i nespokojenost mají mnoho složek. Můžeme být nespokojení s bydlením, finanční situací. Toto jsou typy nespokojenosti, které na děti přenášet nemusíme, jsou věci dospělých, které nam dělají starosti a lze od nich děti izolovat. Samozřejmě, Například pláči, smutku, depresi se někdy ubránit nedá a to před citlivým vnímavým dítětem neschováme. Řešení pro takové případy vidím tři. 1. snažit se odstranit příčinu tohoto stavu, 2. léčit se léky a přijmout pomoc okolí, 3. tolik si to nebrat, naučit se hodit apson na chvíli, kdy jsem s dítětem, problémy za hlavu a neřešit je. Nejsem žena a nedokážu se dobře vcítit do pocitů způsobených například hormonálními změnami. Při střídavce je i má situace jiná, mohu odpočívat. Karma a díky.

0 0
možnosti
PC

p_c

28. 6. 2012 17:22
Re: Pěkný článek

Jinak díky za prolinkování, Váš článek jsem prolinkoval samozřejmě také, pro lepší orientaci čtenářů. Přeji Vám, aby se Vaše diskuse nestala rejdištěm mých nepřátel.

0 0
možnosti
L

lesicatko

28. 6. 2012 15:47
Celkom dobré, len

"Malé děti, jejichž matky byly v těhotenství a krátce po porodu vystaveny velké stresové zátěži, jsou více ohroženy diabetem."

.

 Silné tvrdenie,ktorým typom ? Ak DMI , tak toho je najviac na severe Europy, ak DM2, tak ten exploduje u detí hlavne v USA..

No a pokiaĺ viem ani v decakoch, ani pri deťoch z generlnych súhlasov pori adopcií, sa zvyšený vyskyt DM I neprejavil, čo by bola asi prave tá najcitlivejšia skupina na stres...

2 0
možnosti
PC

p_c

28. 6. 2012 17:33
Re: Celkom dobré, len

Zajímavé také je, že se prý ženám, vystaveným depresím rodí alergické a astmatické děti

http://www.osel.cz/index.php?clanek=1320

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS