Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AY

proctonejde

5. 8. 2012 15:30
Neobvykle jmeno

zrovna pro Turka... znaci to, ze to neni "cisty" Turek.... manzelko, kde jsi to jmeno prosim te vyhrabala??

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

5. 8. 2012 21:05
Re: Neobvykle jmeno

On byl původně Syřan :-D , ale pak jsem ho kvůli nepokojům v Sýrii přestěhovala. Jeho otec byl etnický Arab s tureckým občanstvím. ;)

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

4. 8. 2012 19:16
...

Hmmm...chapu, ze branite Vam blizke. Take chapu, ze ne vsichni muslimove, krestane, hinduiste, ateiste...jsou stejni. V podstate se vzdy bavime o mire pravdepodobnosti a jeji zakony, odvozene za beznych predpokladu,  v pripade malych souboru neplati. ALE. Ale mam dost obsahlou zkusenost s lidmi z celeho Tretiho sveta a tedy i s muslimy. Podotykam - se vzdelanymi lidmi. Tak s Turky mam pozitivni zkusenost a zvlaste zeny - vedecke pracovnice - se snazi o opravdovou emancipaci a domnivam se, ze se jim i castecne dari. Pak mame treba Persany, fyzicky nadherne lidi, avsak ve zvycich dosti odlisnych. Uvedu konkretni pripad - jeden profesor fyziky z Isfahanu prijel do Terstu i s choti. Bydleli v casti Barcolla vysoko v Carsu a domu to meli asi tri sta schodu. Z nakupu sli tak, ze on prvni s rukama v kapsach, jeho chot za nim se spoustou plnych nakupnich tasek, celych tech tri sta schodu. Na otazku, proc zena musi chodit za muzem, jeho odpoved - muz kraci pred zenou, aby ji chranil.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

4. 8. 2012 19:28
Re: ...

A pak jsem mel v laboratori muslimskeho fanatika - narodil se v Peshavaru a jeho rodina utekla do Pakistanu. On se pak presunul do Kanady, kde vystudoval fyziku. V laboratori jeho prvni otazka byla kterym smerem lezi Mecca. Ze se petkrat denne modlil prave v laboratori, i kdyz na stejnem patre mel "mistnost k rozjimani" bych jeste presel. Avsak jeho nevybirave utoku na vsecny zeny - vedecke pracovnice - uz byly za hranou a vytvareli v laboratori tezkou atmosferu. Kdyz pak zacal i nicit jedne Turkyni a jedne Rumunce experimenty a stvat lidi proti sobe, vyhodil jsem jej z laboratore. Jina usmevna prihoda - jedno leto s nami v laboratori pracoval muslim ze severni Indie. Schopny chlapik (na indicke pomery - Indove jsou mistri teoretickeho uvazovani, v tom na ne ma malokdo, v experimentalni praci je to ale dost bes), si me vybral za sveho guru. Jednou mne v ICTP navstivila chot s dcerami a tenhle Ind mi prinesl ochutnat nejake silne palive kokosove pecivo. Moji chot prehledl jako sire lany

0 0
možnosti
A

amenhotep16

4. 8. 2012 19:13
Věřte, že

i soužití mezi dvěma rozdílnými pohlavími z jedné kulturní enklávy je dost obtížné. O soužití dvou jedinců stejného pohlaví jsem slyšel jen zprostředkovaně ale i to je prý dost podobné.  Skoro padesátiprocentní rozvodovost mluví jednoznačné. Ovšem spojení dvou etnicky a kulturně rozdílných entit je skoro průxer. Poznal jsem za svůj život několik velmi smutných příběhů, zejména výsledky sporů o děti byly tragické. A byla to spojení se Syřanem, Francouzem, Chorvatem, Italem i Slovákem. Ani v jednom případě nebylo soužití úspěšné. Proč to (většinou holky) dělají? Mají snad pocit, že domácí pyj je menší a nevýkonější, než zahraniční? Nerozuměl jsem tomu už před mnoha lety. Každá generace by mohla do života vstupovat poučena zkušenostmi svých předků. Bohužel nkaždý z nich vi chce a musí rozbít hubu sám.

3 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

4. 8. 2012 19:39
Re: Věřte, že

Dobre jste vystihl problem, ale mohu Vas ujistit, ze i zeny v jinych zemich pokukuji po cizincich se zvysenym zajmem. Snad to ma co do cineni s prirodni snahou o obohaceni genofondu...uz z literatury vime, ze kdyz i v davne minulosti tahl cizinec zemi, nechaval za sebou vyznacnou plemennou stopu.;-)

0 0
možnosti
MR

iluminat

4. 8. 2012 18:46
pravda ze se to Marii muze stat i s Pepikem

treba takova Monyova kdyby byla prezila manzeluv utok by mohla povidat, a jine taky. Na manzelstvi neni recept a raplove se najdou vsude, ale smisena manzelstvi, nekdy, jsou problematictejsi, treba Pepik si vezme cinanku nebo africanku, jelikoz se domniva ze bude mit poslusnou otrokyni, a je ohen na strese pokud se ona chova jako normanli zena.,

Akorat ze na Zapade maji zeny, pokud chteji (i muzi, obcas) jakousi oporu v zakonu. A te vymyslene pani ktera se bala ze ji manzel zavlece syna do Turecka a v zivote ho neuvidi, tak bych ji moc nekritizoval, vzijte se do toho, mozna by jste udelala to same. Co kdyz uz spolu nebyli tak stastni? A syn je syn, manzel se da ozelet.

0 0
možnosti
AL

Aladár Ladič

4. 8. 2012 19:04
Re: pravda ze se to Marii muze stat i s Pepikem

ale s Ajjúbem má větší šanci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)