Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Koukejte mít děti... ale zavřené doma!

Při čtení cizích blogů (a diskusí k nim náležejících) potkávám dvě témata, která se opakují: úvahy o tom, že každý by měl mít/je povinen mít děti (ale pozor, jen dvě!), a že děti (a matky) by měly být drženy v ústraní, aby neobtěžovaly ty, kteří děti nemají (nebo kterým děti odrostly).


Bezdětní jedinci jsou sobeckým odpadem společnosti a zrádci vlastní civilizace. Ten, kdo nemá děti, je vinen kolapsem důchodového systému a vzestupem (pohříchu muslimské, "barevné" a kriminální) imigrace. Zvlášť zavrženíhodné je rozhodnutí o dobrovolné bezdětnosti u ženy: taková osoba je nevyzrálá hysterka, která časem bude litovat, že děti nemá, nebo dokonce (za naše peníze!!!) v pokročilém věku podstupovat umělá oplodnění. A ještě ke všemu bude pobírat důchod vyplácený ze sociálního pojištění těch, kdo děti měli. Hanba bezdětným, zhoubě evropských národů!

Hanba taky těm, kdo děti mají, a nedokážou si to zařídit nějak diskrétně. Taková rodina s dětmi v sousedství tropí hluk, ve dveřích a ve výtahu zdržuje a když máte to štěstí a žádné děti v okolí nebydlí, zaručeně vás budou nějaké otravovat venku. Někde mají sice provozovatelé restaurací tolik rozumu, že potenciální rušitele s malými dětmi vyhodí hned ode dveří , ale třeba aerolinky jsou v tomhle směru hodně nesoudné.

Parchanti pak v letadle pláčou nebo zpívají a jak k tomu přijdou ostatní cestující, kteří si taky zaplatili a chtějí letět v absolutním tichu? A to, prosím, ti odporně sobečtí rodiče určitě nelétají z nutných důvodů, ale třeba na dovolenou! Jak k tomu bezdětní přijdou, aby museli (zrovna cestou na svou zaslouženou dovolenou) tak trpět? Proč nejezdí lidi s dětma, já nevím, třeba autobusem?

(Skutečně, i tento názor v jedné diskusi padl. Autor si asi myslí, že patnáctihodinovou jízdu busem každé batole snese líp, než dvouhodinový let. Nebo že se autobusem dá projet přes moře... Nebo že autobusy cestují jen lidé s dětmi, kterým dětný spolucestující nevadí?)

A když bezdětný protrpí tu cestu a možná i pobyt v hotelu na patře s dalšími spratky, kteří tam běhají a hrají si až na chodbě, po návratu do vlasti ho čekají další ústrky: kočárky útočí! Ty nemožné matky s vozítky plnými dětí si k cestám po úřadech a doktorech totiž schválně vybírají  hodiny, kdy je všude spousta lidí (místo aby vycházely z domu před rozedněním, po setmění, nebo radši vůbec) a naschvál jezdí tramvajemi v kterých je málo místa, čímž znevýhodňují rovněž platící spolucestující. Jejich potomci obtěžují hlukem a zápachem. K dovršení všeho, když se taková matka chystá vystoupit, oznamuje tuto skutečnost svému dítěti ve špinavém kočárku a chudák spolucestující, který to zaslechne,  aby jí pak ještě pomáhal!

(Popravdě řečeno, nevím, jestli zrovna ženy s dětskými kočárky se liší od zbytku ostatní populace natolik, že si vybírají dopravní prostředky podle jiných měřítek než podle toho, který je nejrychleji a nejpohodlněji doveze na místo.

Jako matka kočárkům příliš neholdující mám zase poměrně bohaté zkušenosti s tím, kterak nepraktické je vozit po městě dítě (děti) bez kočárku: to pak taková matka – ohleduplně nezabírající  spolucestujícím místo kočárkem –  občas stojí v jedoucí tramvaji (autobusu), v babyvaku na krku zavěšené půlroční dítě, za ruku drží dítě dvouleté a zatímco čelí zvídavým pohledům ze sedaček pod sebou, doufá, že tramvaj (autobus) prudce nezabrzdí. Už před několika lety jsem viděla v pražské tramvaji stát takovou ohleduplnou matku v pokročilém stupni těhotenství, na ruce s dítkem asi patnáctiměsíčním, nad řadou relativně mladých a napohled zdravých sedících spolucestujících. Přehlédnout se nedala, tramvaj byla celkem volná. Jen místo k sezení na tu paní nezbylo...

Já jsem si proto pořídila, pro cesty podobnou situací hrozící, kočárek o hmotnosti pět kilo a šířce čtyřicet centimetrů. Vejdu se s ním všude, ze schodů a do schodů si ho nosím sama. Ovšem občas se mi stane, že se mi za zády rozlehnou ironicko-nahněvané výkřiky: "Víte, pani, kdybyste si řekla, tak my bysme vám s tím třeba pomohli..." )

V jiných diskusích, na které si ještě vzpomínám, ale které už zapadal prach, se zase počestní občané rozhořčovali nad matkami kojícími na veřejnosti ("vyměšování je taky přirozené, a nekálíte na každém rohu!" "Tak snad víte, kdy budete kojit, tak si to zařiďte tak, abyste v tu hodinu byli doma!"

Skvělá rada. Zejména, když kojíte co dvě hodiny – počítáno od začátku kojení do začátku kojení – trvá vám to dvacet minut a k doktorovi nebo na úřad máte hodinu cesty. Nebo když se potřebujete dostat na druhý konec republiky.)

a nad bezohlednými rodiči, beroucími děti do restaurací a kazícími tím požitek z jídla ostatním hostům ("psa si do restaurace taky nevezmu!"). 

A tak si říkám, jetli ten propad demografické křivky není způsoben třeba taky proměnou rodičovství v něco, čím jsme povinováni státu a národu, ale co je jinak spíš odsouzeníhodné? 

Nebo, naopak, co sice odsouzeníhodné není, ale co matku vyřadí z normálního života (protože "správná matka" přece zapomene na všechny své "bezdětné aktivity, protože od porodu už jí ke štěstí i životnímu naplnění zcela stačí péče o dítě) a obere ji o ženskost, pracovní výkonnost, o přátele i o koníčky?

"I kdybyste měla devět dětí, jistě byste je vychovala s láskou a dobře. Pořád lepší služba Bohu a státu, než nějaká "úspěšná manažerka" či modelka...",

sdělil mi kdosi v komentářích pod článkem o prasárničkách. Jako by se bytí několikanásobnou matkou vylučovalo s úspěchy v práci mimo domov. (No dobře, matka devíti dětí se už jako modelka asi moc neuchytí... ale ředitelka, vědkyně, obchodnice, lékařka nebo studentka? Proč ne?)

V některé z těch diskusí kdosi dokonce napsal něco jako: "Dětí je všude hafo, takže jestli si rodičové myslí, že zrovna z toho jejich potomka se každý pomine, jsou na omylu..." Jenže tak to není. Tam, kde mají dětí ještě "hafovitěji", k takové devalvaci rodičovství (a dětství) nedošlo.

Psala jsem kdysi o zážitcích z podsaharské MHD

"Slunce stojí vysoko na obloze, náš autobusek je uvězněn v dopravní zácpě. Na jednom ze zadních sedadel štíhlá mladá žena nemůže utišit děťátko.
Chybějícími okny ani otevřenými zadními dveřmi nefouká. Potíme se. Inhalujeme výfukové plyny z okolostojících vozidel. Vypadá to, že tu budeme trčet pěkně dlouho. V autobusku je vedro k zalknutí a miminko křičí a křičí. Cestující se otáčejí. Otáčejí se... a usmívají.
„To je pravda, že mamince se nedá zaplatit", vyjádří konečně někdo tu kolektivní myšlenku. A pokračuje: „Jednou mu budeš vyprávět: jela jsem s tebou autobusem, to jsi byl ještě úplně malinký, a ty jsi křičel a křičel... Nene, matce se člověk nikdy nemůže dost odvděčit."

Tak jestli to nebude tím, že máme dětí tak málo, že už jsme jim úplně odvykli...

Volně inspirováno:

http://www.childfree.bloguje.cz

http://nokidding.webovastranka.cz/

http://sima.blog.idnes.cz/c/55764/Kocarky-utoci.html#t2

http://www.omlazeni.cz/zeny-ktere-nechteji-60-19172-2.html

http://joch.blog.idnes.cz/c/48483/Deti-sobectvi-a-civilizacni-velezrada.html

http://pallotto.blog.idnes.cz/c/48059/Nemam-deti-ale-nejsem-velezradce-pane-Jochu-starejte-se-o-svy.html

http://blog2.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A080802_44551_blogidnes

 

 

Obrázek v perexu: http://www.freedigitalphotos.net/

 

Publikováno v roce 2008 na stránkách http://manzelka.bloguje.cz

Autor: Karíma Sadio | sobota 2.1.2010 15:47 | karma článku: 25,92 | přečteno: 3323x
  • Další články autora

Karíma Sadio

Hanebnost Sira Nicholase Wintona

Nicholas George Winton se do povědomí světové veřejnosti zapsal tím, že v rámci dobrovolnických akcí na záchranu Židů a dalších ohrožených lidí na nacisty okupovaných územích zařídil v roce 1939 odjezd 669 dětí z Československa do Velké Británie.

26.12.2014 v 8:46 | Karma: 23,40 | Přečteno: 3895x | Diskuse| Politika

Karíma Sadio

Srdce temnoty

Středoafrická republika, dříve nazývaná Ubangi Šári, je proslulá množstvím hmyzu, který v ní žije. Za těchto okolností není divu, že střední Afrika přitahuje pozornost entomologů. Kolega bloger Martin Konvička není výjimkou. Poslední článek pana Konvičky se ale bohužel týká výhradně politické situace ve Středoafrické republice a je plný omylů a nepravd.

11.11.2014 v 8:01 | Karma: 13,12 | Přečteno: 753x | Diskuse| Politika

Karíma Sadio

Dva roky v zemi hrochů

O Mali se v médiích v poslední době hovořilo hlavně v souvislosti s pokusy Tuarégů a islamistů získat vládu nad regionem.

29.4.2013 v 9:32 | Karma: 7,90 | Přečteno: 535x | Kultura

Karíma Sadio

Chuděry singles!

Než se moderními médii zmatené třiceti- a víceleté ženy rozkoukají, ujede jim vlak. V mládí se to moc pěkně poslouchá i proklamuje: můžete si dělat co chcete, žádné pánské ponožky poházené po koberci, žádné nevhodné poznámky a nepříjemné otázky, máte čas sama na sebe, na práci, na zábavu. Za pár desetiletí z takových větroplašek ale budou opuštěné ženské bez rodiny, bez vnoučat a bez pomoci.

5.4.2013 v 20:32 | Karma: 19,83 | Přečteno: 2893x | Diskuse| Společnost

Karíma Sadio

Manželství a strach

Má žena, která se bojí, že jí manžel unese dítě do zahraničí, právo (a možnost) informovat úřady? Jak daleko smí taková matka zajít? Co je přijatelné právně... a co morálně?

4.8.2012 v 17:51 | Karma: 14,66 | Přečteno: 2610x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)