Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

čarovná rybí kostička

28. 10. 2009 10:29
V článku se mluví o základní školní docházce

Zajímalo o by mě, jak se přistupuje k učitelům znásilnivším svou nezletilou žačku. 20-ti procentní účast učitelů mi připadá  opravdu vysoká, tedy až neskutečná.  A o jaké   množství znásilněných školaček se  vlastně jedná?   Z Vašeho textu  se tohle násilí jeví, bohužel jako nepříliš zřídkavý jev.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

28. 10. 2009 14:36
Re: V článku se mluví o základní školní docházce

Vláčejí je novinami, zavřou je za znásilnění nezletilé až na 10 let, platívají odškodnění oběti. Problém je, že senegalský trestní zákoník zatím nezná rozdíl mezi znásilněním a znásilněním osoby v závislém postavení (tzn. žákyně učitelem).

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

27. 10. 2009 21:07
Muži a práce

V textu již dovysvětleno, ač se tam pracující hoši a muži objevili i předtím (rybolov a zemědělství na vesnici, např.). Když se podíváte na doprovodné video, mluví se tam o tom, že "dnes již ženy mohou dělat všechno jako muži" a o tom, jak "hoši museli vysekat kilometry buše, aby dívky mohly chodit do školy neohrožovány hady." ;-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

27. 10. 2009 21:09
Re: Muži a práce

Na video sem nekoukal, to přiznávám. někdy je ta emencipace pro zlost, že jo? :-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

27. 10. 2009 19:57
Pěkné

Jen mně překvapilo, že chlapci v Senegalu nemusí pracovat, aniž by bylo v článku vysvětleno proč. Můžete to, prosím, dovysvětlit?

Také je vidět, že jen rozvoj školství nestačí, že musí jít společně s rozvojem sociálních služeb státu, ale to si asi tak chudé státy jako Senegal nemohou dovolit.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

27. 10. 2009 20:52
Re: Pěkné

"Každé třetí dítě pracuje už mezi 10. a 14. rokem". Z téhle třetiny, řekla bych, je asi tak 80% chlapců (to odhaduji, přesné číslo nemám k dispozici).

Jinak je to nikoli tak, že chlapci nepracují, ale že holčičky pracují doma, pomáhají většinou matkám s domácností, na venkově samozřejmě při polních pracech obě pohlaví. Chlapci ale chodí do školy déle a na jejich vzdělání rodinám záleží víc, protože jsou to chlapci, u kterých se předpokládá, že později budou živit dívky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)