Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

valerieq

2. 2. 2010 11:54
společnost "přátelská" k dětem

zdravím a říkám: v mnohém máte pravdu na 1000%. nejde o to, kolikrát kdo dá děti k tetám,ale o to, že společnost příliš přátelská k dětem není.nemám možnost hlídání - babičky daleko, agentury nedostupné, tety drahé a kamarádky využívám v nejnutnějším případě. mé tři děti musí všude se mnou - úřady, doktoři, supermarkety, stavba..  jsou vychované, zdraví, děkují, jsou zticha atd. přesto, kdykoliv je někam přivedu, lidé zírají a předem!!! jim nedají šanci, to znamená že vlastně si to děti musí vybojovat, aby byly přijaty. většina lidé reaguje nepřátelsky.

malý příklad: dnes ráno jsem jela něco vyřídit na úřad do okresního města. šli jsme kolem kostela a zrovna začínala mše svatá - dnes je velký svátek - světí se světlo. varhany krásně hrály. mysleli jsme, že bychom se mše zúčastnili - děti jsou v kostele zvyklé. po příchodu (syn trošku dupnul) se po nás ty ušlechtilé křesťanky - dorostenky podívaly tak "vřele", že jsme vydrželi do druhého čtení a raději odešli.

0 0
možnosti

Tuubeen

2. 2. 2010 22:46
Re: společnost "přátelská" k dětem

Tohoto tématu se týkal spíše ten předešlý článek, http://sadio.blog.idnes.cz/c/117298/Koukejte-mit-deti-ale-zavrene-doma.html , a najmě následná zuřivá diskuse pod ním. Jinak, ano, máte pravdu - děti nemají být pokud možno ani vidět...

0 0
možnosti

Wendolene

30. 1. 2010 21:48
Materstvi se da delat bud poradne nebo mizerne

Prvni tri roky jsou v zivote ditete hodne dulezite.Rodice by se meli diteti maximalne venovat s tim, ze je prirozene obcas si vydechnout a dite predat na par hodin babicce ci zname. V tomto obdobi samozrejme dite potrebuje vice matku, zena na materske muze stihnout byt dobrou matkou i zenou i manzelkou, dulezite je stanovit si priority. Take vedet, ze toto obdobi se nevrati a take jednou skonci, takze staveni vezi a opakovani slov jednou skonci a kdyz svoji roli zvladnete, odmenou vam bude dobre vychovane dite, stabilni a spokojeny manzel, protoze se da myslet i na manzela, byt je na druhem miste, ale tak to proste je. Neverim, ze je dulezite mit kolem ditete haldu lidi, pribuznych atd. ve veku do tri let, nekdy to neni mozne, nekdy je to zbytecne, dulezita je samotna funkcni rodina, matky, ktere odhazuji dite na cely den do jesli, odhazuji i zodpovednost. Jesle nici detskou dusi.

0 0
možnosti

Luborka

30. 1. 2010 22:24
Re: Materstvi se da delat bud poradne nebo mizerne

Ach jo,  zase potřebujete dělat.:-/.

0 0
možnosti

osvetitel

30. 1. 2010 21:30
Nejak tomu nerozumim. Pisete o Jeslich a pritom

Materska dovolena je pouze v dobe kdy to dite matka koji a to dite neni schopne se postavit na sve nohy. Takove snad nikdo nikdy "neodhazoval" do jesli ! A pokud jde oty starsi , zrale pro jesle, tak by me zajimalo zda stejne smyslite i o homosexualech a jejich adoptovanych nemluvnatech ?Jelikoz jste me pripadala na tom clanku o Homofobech ceskym Homosexualum naklonena, tak mne zajima z da podle vas maji mit tez pravo na materskou dovolenou, at uz jeto v CR, Turecku nebo nejake muslimske zemi??:-)))

0 0
možnosti

Tuubeen

31. 1. 2010 9:05
Re: Nejak tomu nerozumim. Pisete o Jeslich a pritom

Z reakce mám dojem, že jste nečetl článek, ale jen perex, který je citátem. Prosím, nahlédněte i dále.

0 0
možnosti

proctonejde

30. 1. 2010 20:37
zawgat i manzelko

jen me zajima ,zda v egypte a senegalu je take tradice, kdyz prijde soused k sousedovi s plnym talirem, zda jej musi odevzdat zase plny? Proste vratit prazdny talir je take nevychovane?

0 0
možnosti

Vikina

30. 1. 2010 0:31
***)

;-);-)

0 0
možnosti

Zawgat_Mohammed

29. 1. 2010 22:30
Socialni izolace a syndrom vyhoreni

Jak jsou na tom zeny v Senegalu?

Egyptanky totiz naprosto nechapou, jak muze byt zena na MD ci permanentne v domacnosti socialne izolovana (na spolecnenske vyziti ma prece cely den oproti situaci, kdy chodi do prace), syndrom vyhoreni je tam vec take prakticky neznama.

Zda se mi, ze zivot zeny v domacnosti v nasi spolecnosti ma sva jista specifika, ktera jinde nenajdeme.

0 0
možnosti

marka40

29. 1. 2010 19:03
Uffff,

to bylo předlouhé. Milá autorko, nesmíte těch příruček číst tolik - jsou v nich totiž neskutečné bláboly. Mám tři děti, vím o čem mluvím. Ze všeho nejlepší je používat zdravý rozum, děti půjčit také babičkám (tedy pokud je člověk má), které se na vnoučata jen třesou. Pak si koupit pěkné šaty, malíčit se,  zajít s manželem na ples, zajet na výlet, udělat si romantický večer, prostě cokoli, co vás potěší. (pokud nejsou babičky, pak je potřeba sehnat paní na hlídání). A pokud někde někdo píše nebo říká jakékoliv bláboly o tom, že má být matka s dětmi nepřetržitě a o nic jiného nemá mít zájem, tak to nečtěte, neposlouchejte, neberte to vůbec vážně - a bude vám fajn:-)Mít děti je to nejkrásnější na světě, proč by si to měl člověk nechat kazit?

0 0
možnosti

Luborka

29. 1. 2010 18:11
Proč funkce?

 To jsme žila v domění, že si to má dcera vymyslela, a ono se to, div se světe,  fakticky  takto vnímá.

Jinak  gratuluji k hodně zajímavě popsanému tématu. Podtrhávám souhlasem každé slovo ( mimo tu funkci;-))

0 0
možnosti

polibek

29. 1. 2010 17:23
Dávám karmu

Moc hezky napsáno. Jen mám, bohužel pocit, že s tou dokonalou mámou, která si nedojde ani ke kadeřníkovi díky dětem 24 hodin na krku souhlasit nemůžu. Je spousta rodin/tedy maminek/, které si bohužel toho kadeřníka natož paní na hlídání dovolit nemůžou:-/i kdyby chtěly, některé jsou samoživitelky a sotva vychází s penězi, a některé mají na krku třeba splátky na dům. Tam pak není možnost výběru. Gratuluji však, že si dokážete udělat čas sama na sebe, na to však musí být i partner, který to dokáže svému protějšku dopřát. Tak a teď tu máte nové téma na psaní;-):-P

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

29. 1. 2010 17:14
Jednoznačně souhlas

 a karmaR^.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)