Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

25. 7. 2010 11:37
souhlas a karma

Homosexualita je běžně se vyskytující úchylka. Normální není, na druhou stranu není důvod z ní být nějak frustrován, nebo z ní odvozovat další vlastnosti člověka či dokonce jeho práva.

Není tedy normální, ale mělo by být normální takovéto lidi tolerovat a neomezovat. Ničím totiž neškodí.

To jen jako doplněk., článek OK:-)R^

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

25. 7. 2010 18:06
Re: souhlas a karma

Presne tak to autorka nize v diskusi myslela. R^R^

0 0
možnosti
PW

Pulchritudinous Wendolene

25. 7. 2010 1:28
Hezky sepsano

Doufam, ze to nedojde tak daleko, aby si rodice vymysleli, ze Pepicek nemusi chodit na hodiny sexualni vychovy, protoze Pepik je jeste nevinny..zatimco Pepicek je jiz davno sexualne aktivni...

Pamatuji si prirodovedu, ucebnice 6. tridy. Vetsina spoluzaku nic poradne nevedela, malokdo o tom mluvi doma. Rodice se vetsinou stydi. Jenze v dnesni dobe HIV, pohlavnich chorob a homosexualu vyzadujicich prava jako pro "normalni obcany" je treba mluvit o vsem. Otevrene. Jedina prevence pred nemocemi a nechtenym tehotenstvim je osveta.

Celkove ta prirucka neni tak otresna, ja ji tak nevidim, je tam snaha o osvetu, byt treba  s tampony atd. to je sporne. Ale je to krok dopredu oproti motylkum preletajicim a vcelickam opylujicim...;-)

0 0
možnosti
MR

iluminat

25. 7. 2010 0:10
nevim jestli bude nekdo vysvetlovat detem na zakladni

skole kvantickou fiziku (nevim jestli je to spravne cesky), ale pochybuji. Zkratka na to nemaji primereny vek. Taktez nebudou probirat Hegela.

Neco je rict jim jak se rodi deti, a neco jineho je mluvit o homosexualite, nebo jestli sukat zepredu ci zezadu. To uz je krucek k tomu ucit male dite o zoofilii nebo nekrofilii. Neni to tabu, ale primereny vek je na vsechno.

Nebo vase ditko uz ma ridicak?

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

25. 7. 2010 7:10
Re: nevim jestli bude nekdo vysvetlovat detem na zakladni

Popravdě řečeno, nevím, proč by se na vyšších stupních základní školy dítě nemohlo poučit i o parafiliích (příklad ad absurdum, ale nikoli nemožný: můžete tajit před dítětem informace o nekrofilii, "aby se nezkazilo", a ono třeba už samo dávno tuší, že je nekrofilní... o homosexualitě, která je daleko častější, nemluvě).

Čekání na přiměřený věk často vede k tomu, že děti se poučí jinde - ono to s tou dětskou nevinností není tak žhavé. Když jsem, už kdysi dávno, působila na ZŠ, nosili si prvňáci do školy porno časopisy, které tam spolu probírali - o tom, že to jde zepředu nebo zezadu, případně i jinak než vaginálně, tedy měli jasno už v těch šesti letech, a to krajně nekultivovanou formou.

"Přiměřený věk pro informace" by tudíž neměli určovat rodiče, ale děti samy.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

24. 7. 2010 23:47
souhlas, dobry clanek

snad jen u te homosexuality - tam nejde o normalnost z pohledu vetsina / mensina, ale z pohledu biologickych funkci. A tu nikdy mit nebude (nez lekarske techniky, samozrejme - viz. treba Sexmise :-) )

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

25. 7. 2010 6:46
Re: souhlas, dobry clanek

;-DA Vy jste přesdvědčený, že gay nebo lesba nemohou zplodit potomka?;-DTak nevím...zatím jsem byl přesvědčený, že to samozřejmě lze, že neplodnost má trochu jiné příčiny...Sexmise je oněčem jiném:-P;-D

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

24. 7. 2010 23:08
Normální sexuální orientace...

...je i homosexualita, bo norma neznamená automaticky většinu;-)JInak karma R^

0 0
možnosti
V

VsichniMeMajiRadi

24. 7. 2010 21:32
Souhlas a karma

Tohle vymyslel ... Zajisté všichni víme, jaký typ člověka je za nějakou takovouto hloupost zodpovědný.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 7. 2010 20:47
Plně souhlasím

A obdobně jako vy vzpomínám na ty zpozdilce, kteří se bránili pohlavní zdravovědě. Protože jsou mé vzpomínky mnohem starší, než ty vaše, vzpomínám na dobu, kdy se dívky v zásadě měly poučit opravdu především o hygieně (na závěr i hygieně styku). V cca 14 letech!   Mnohé o sexu jsem se mohl dovědět na každém rohu od rozčílených maminek. Diskutovaly snad dva roky, než si zvykly. Otázka však byla stejná jako dnes, po více než půl století: proč nám kazí tu mládež.

PS: Ta potupa: my, hoši jsme byli z poučení vyloučeni

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)