Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

Ikhor

3. 11. 2009 18:33
Primitivní zvyky

primitivů.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

3. 11. 2009 19:23
Re: Primitivní zvyky

Slované sice převážně mají v otázce úprav genitálů "čisté svědomí", ale nazývat většinu zbytku světa "primitivy", to chce pěkně zbytnělé sebevědomí ;-D ... protože i když třeba Staří Egypťané nebo Židé ano, dnešní Američané jen zřídka naplňují i Lévi-Strausseho definici "člověka primitivního". ;-)

0 0
možnosti
K

kion1111

3. 11. 2009 20:44
Re: Primitivní zvyky

Na ženské obřízce není nic pozitivního, a nepíšete vůbec k věci-odporná "obhájkyně", šílené muslimské "víry"!!

Obřízka mužská má dejme tomu pochybný smysl (co se týká hygieny)a nic neubírá ze sexuálního potěšení, ale kdo o hygienu dbá, nemá s tím problém!!:-/

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

3. 11. 2009 21:20
Re: Primitivní zvyky

"Obřízka mužská má dejme tomu pochybný smysl (co se týká hygieny)a nic neubírá ze sexuálního potěšení" - děkuji za ilustraci toho, jak je záležitost genitálních mutilací ovlivněna kulturou toho, kdo ji nazírá. Přesně tak (hygiena) je totiž zdůvodňována ženská GM (viz články), přičemž vliv na sexuální prožitky je dnes již přehodnocován. (Etnosexuologie.) Mimochodem, nezdá se vám zvláštní, že většině Evropanů ani tak nevadí, že důsledkem některých typů FGM může být inkontinence, neplodnost, HIV pozitivita, renální insuficence atd., ale ze všeho nejvíc je zajímá ztížené dosahování orgasmu nebo bolestivost při pohlavním styku? Skoro jako by od dob Saartje Baartman nedošlo k žádnému posunu...  Rv

0 0
možnosti
M

mischplysch

4. 11. 2009 15:45
Re: Primitivní zvyky

Zvláštní se mi to nezdá, většina Evropanů neví o ženské obřízce téměř nic, většinu lidí proto napadne jen ten sexuální aspekt. A proč by taky měli mít nějaké detailní informace? Je nám to cizí a tady se to naštěstí nepraktikuje.

Mně ženská obřízka přijde jako barbarská a pokud důvodem je jen patřit do společnosti a nebýt jí zavržen, tak o to je to smutnější.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

4. 11. 2009 15:54
Re: Primitivní zvyky

Zvláštní je, že ze všech těch důvodů se podává jen ten zástupný "mravnostní", když jsou jiné, důležitější (a co do zdravotních důsledků horší). Nevím, jestli na tom nemá nějaký podíl ten anglosaský důvod (který by nám mohl být bližší?), protože ten sexuální bezpochyby byl.

A propos, už to, že vám přijde jako barbarská ženská obřízka - a mužská, na kterou jsme "zvyklí", ani moc ne -  ukazuje, jak ohromnou roli ve vnímání tělesných úprav hraje kultura.

0 0
možnosti
K

kion123

4. 11. 2009 16:36
Re: Primitivní zvyky

Mužská obřízka muže nemrzačí, zato klitoris je u významné části žen zdrojem sexuálního potěšení!

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

4. 11. 2009 17:06
Re: Primitivní zvyky

Aha. A předkožka není zdrojem sexuálního potěšení, a MGM nikdy nikoho nezmrzačila. Přečtěte si článek znovu, klikejte na odkazy. Nic jiného poradit nemůžu. (A bonus: víte o tom, že u některých druhů FGM zůstává klitoris zachován, ale odnímají se jen labia minora? To je pak podle vás v pořádku? ;-D)

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)