Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kores

3. 1. 2010 10:01
Palec nahoru

Moc dobře napsané. A nejenom tenhle článek. Váš blog se mi líbí celý, paní Karímo.:-) 

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

3. 1. 2010 12:41
Re: Palec nahoru

Děkuji, doufám, že bude těšit i nadále.

0 0
možnosti
SB

Morgiana

3. 1. 2010 9:46
Rodina

Pokud někdo má pocit, že malé dítě na dovolené, matka kojící veřejně v restauraci , řvoucí harant jsou extrémy pak doporučuji http://www.rodina.cz , tam se tyhle kačeny militantní co si myslí že když porodily dítě jsou něco jako bůh shromažďují. A zkuste s nimi nesouhlasit:)

Jinak dítě znamená omezení a není nutné tady tvrdit že ne, ale ježíš marjá kam se poděl normální lidský vývoj?V dětství si hraju, v pubertě a krátce po pubertě poznávám svět a studuji a po 22+- jsem dospělý , odpovědný a zakládám rodinu s vědomím že život už nebude takový karneval.Dnešní lidi fakt nechápu a dnešní rodiče ještě míň. Mám tři děti , jedno dokonce v tom divokém věku 5 let a trpí velmi těžkou formou ADHD , takže to vím a veškeré aktivity plánuji tak, aby to vydrželo on i veškeré okolí a světe div se ono to jde .Možná že mou výhodou je že k životu nepotřebuji nějaké pseudo kamarádky a nemám potřebu své dítě někam vozit se vytahovat.

0 0
možnosti
MS

blob

3. 1. 2010 10:52
Re: Rodina

Jejda, kdyby takových matek bylo víc, to by byla pohodaR^R^

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

3. 1. 2010 0:41
Jako se vším je to "vocaď pocaď"

Určitě s Vámi např. souhlasím, že bytí matkou nevylučuje zavřít se doma a nevylézat do třicítky dítěte. Chápu, že třeba jít na úřad nebo k lékaři se musí, není to třeba za rohem, jede se autobusem a kojenec ječí - a co má matka dělat? To dítě nemá vypínač... a pak jsou tady opravdu skvělé zážitky, které opravdu podle mne nejsou nutné. Kojeneček (!), kterého si rodiče vezli na dovolenou do Řecka v červenci (!), dítě ječelo celý let... podobně novorozeně na letu ze západního pobřeží USA (10 hodin řevu), batolata na hradech a zámcích, která musí průvodkyně překřikovat (o jejím "nadšení" není pochyb), zažito opakovaně, už se mi ani nechce cestovat. Na to všechno s manželem hledíme čímdál překvapeněji a cholerický manžel podrážděněji, podobných zážitků přibývá, my byli tak vedení a jaksi samozřejmě počítáme s tím, že až přijdou děti, s jistými věcmi a roztopáčí bude utrum minimálně do doby, než se dítě naučí podobné věci ocenit nebo se aspoň chovat tak, aby nerušilo okolí.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

3. 1. 2010 10:09
Re: Jako se vším je to "vocaď pocaď"

Přesně! Pokud rodiče cití potřebu navštívit hrad či zámek, což jejich malé děti absolutně nezajímá, a pokud vědí, jako jsme to věděli u syna, že tam bude otravovat, vykřikovat a v půlce prohlídky začne chtít na záchod - tak jsme se omezili, šel jeden, ten,kterého to víc zajímalo (nebo jsme si střihli) a druhý chodil s dítětem venku v zámeckém parku, za zvířátky a znovu - naše dítě zabavoval tak, aby se nenudilo.

Všechna tato omezení jsou přece jen dočasná, jde o pár let, ale dnešní přezrálé děti-rodiče nejsou ochotny slevit nic, ani na minutu. Mají svá práva a jestli nám vadí, že jejich dítě řve a my z prohlídky, kterou jsme si řádně zaplatili, nic nemáme, tak smůla!:-(

Ale já to netrpím a řeším to na místě. Když nebyli poučeni od svých rodičů, tak se to dozví teprve v dospělosti od cizích.;-€

0 0
možnosti
J

jaanaaa

3. 1. 2010 0:22
A pokud jde o kojení na veřejnosti

tak u druhých mi nevadí, ale sama bych to nikdy neudělala. Je to tak intimní záležitost, že by mi to připadalo až vulgární se s tímhle ukazovat. VŽDYCKY se dá najít místo, kde nikdo není, nebo se aspoň otočit zády. Ovšem pokud člověk nemá v úmyslu záměrně předvádět své mateřství. Ale to už je jiná kapitola.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

3. 1. 2010 13:03
Re: A pokud jde o kojení na veřejnosti

Myslím, že u kojení se není nutno ukazovat... Lze kojit i tak, že ten, kdo se vyloženě nezaměří na zkoumání matky a dítěte, ani neví, že dítě je právě kojeno. Místo, kde nikdo není, se třeba ve vlaku nebo v dálkovém autobusu hledá těžko ;-D, ale respektuji váš pocit intimity... Ona matka při větším počtu dětí a delší době kojení možná citově okorá. ;-D

0 0
možnosti
J

jaanaaa

3. 1. 2010 0:14
V podstatě souhlasím,

ale to co jsem zažila na poslední dovolené u moře mě docela šokovalo. Čechů minimálně, zato spousta Angličanů s malými dětmi. Byla jsem vychovaná poměrně přísně, takže to jak se ti jejich rozmazlení fracci chovali mi dávalo hodně zabrat. Nechat dítě u oběda rozmašírovat všechno jídlo po celém stole, na kterém si obsluha tak dávala záležet aby byl čistý a načančaný, jenom proto, abych měla klid na svůj žvanec, to je podle mě neslušnost. V určitém věku už přece musím dítě učit základy stolování a nenechám je, aby se chovalo jak zvířátko. Tihle rodičové povětšinou nasnášeli dětem vše co švédské stoly poskytovaly a pak je nechali dělat co bylo libo. Zvedal se mi z toho žaludek. Děti mám ráda, ale po téhle zkušenosti už jsme hledali jen stůl, kde poblíž nebudou.

0 0
možnosti
WS

wandering star

3. 1. 2010 0:20
Re: V podstatě souhlasím,

V hotelu, který byl all inclusive pro nižší anglické třídy, jsem jednou strávila asi 3 noci. Jednou se mi nechtělo jít ven na večeři, tak jsem si zaplatila tu AI večeři. Zážitek skutečně nevšední, nejen co se týče dětiček.

0 0
možnosti
H

HolyMountain

2. 1. 2010 23:58
děti

souhlasím s autorkou R^

kdo se rozhodne pro pořízení dítěte, tak je pravděpodobně sobec... a jako výsměch všem slušným občanům považuji pronatální intervenci státu... klidně si děti mějte, ale nevidím důvod, proč bych měl ze svých daní platit někomu porodné, rodičovský příspěvěk a dávky na děti... navíc žena, která má děti, jde do důchodu dříve a kdo jí bude platit důchod? opět já! ;-O Rv

děti ať si pořizují jen ti, kteří jsou finančně zabezpečení...

0 0
možnosti
L

Lou.

3. 1. 2010 8:37
Re: děti

NO JASNE, JEN PRO FINANCNE ZAbezpecene, pro takovou zenu je treba ctyricet let vyborna doba pro materstvi, ze?

0 0
možnosti
AJ

astrudina

2. 1. 2010 23:06
Napsala jsem zde jednou,

že kojení je podle mého názoru intimní záležitost mezi dítětem a matkou. Rozumně vítám možnost, že dnešní ženy mohou nakojit dítě, kde je potřeba, nemyslím si, že musejí být pořád doma, ale dá se kojit decentně, i v restauraci a jinde. 

Dnes ale mnoha ženám nestačí, že mohou kojit venku, ony to potřebují nějak ostentativně zdůraznit, upozornit na to, - a to nechápu. Jde o akt kojení, souznění s dítětem, anebo o nějakou feministickou demonstraci? Já hlasuji pro to prvé.

A ano, právě tak nejsem zvědavá na močící pány, kteří se také již nijak neskrývají, ale nejraději by to člověku nacpali pod nos - vidíš, čůrám, mám na to právo - no ano, ale každý na to není zvědavý, tak si poodejdi někam stranou a laskavě se otoč zády! Děkuji!

0 0
možnosti
WS

wandering star

3. 1. 2010 0:17
Re: Napsala jsem zde jednou,

Zlatá slova. Hlavně si toho všímám u matek hrdinek, které se kolem čtyřicítky konečně zmohly na potomka a myslí si, že mateřství vynalezly. Srovnání s pány očůravajícími veřejná prostranství sedí.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 1. 2010 21:20
všechno je

relativní - normální děti jsou jedna věc, nesnesitelní spratci coby produkt dnes módní "bezstressové" výchovy věc jiná.  Dřív rodiče sice taky brali děti do restaurací a dopravních prostředků, pokud se však jejich ratolesti chovaly nevhodně, snažili se je umravnit a okolí se omluvili. Ne tak dnes - dítě je rodinný klenot /právě proto že jich mají málo/, rodiče mu téměř otročí a myslí se, že nevychovanost potomka jsou povinni snášet všichni. A o pokles porodnosti se přičiňuje především vlezlost státu, institucí a "veřejnosti" - ti všichni si myslí, že mají právo rodičům do výchovy žvanit natolik, až jeden neví jedná-li se o rodinu s právem na vlastní přístup k výchově potomka nebo o zakázkovou výrobu nových "státních příslušníků"  podle standardizovaného vzoru.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

2. 1. 2010 21:29
Re: všechno je

Souhlasím bez výhrad.

0 0
možnosti
ZV

fichifi

2. 1. 2010 21:08
Hezký článek

Pravdu mají obě skupiny, dětné i bezdětné.Všechno je jen o ohleduplnosti a toleranci.

0 0
možnosti
KL

Klara L

2. 1. 2010 21:10
Re: Hezký článek

R^

0 0
možnosti
V

Vikina

2. 1. 2010 20:34
Koukám, že přituhuje

;-D;-D - blogerky se předhánějí, která bude psát sarkastičtější články 8-o? Ale tím líp, aspoň se při čtení pobavíme.

Článek jinak bezva, jsem zvědav na diskuzi ;-)

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

2. 1. 2010 21:23
Re: Koukám, že přituhuje

Ale ne, článek už je na světě skoro dva roky... (viz poznámka dole.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)