Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

marka40

8. 1. 2010 14:24
Ano, je to tím,

že dnes lidé mají dětí tak málo. Já mám 3, dnes již dospělé děti. Tehdy bylo naprosto normální mít 3 děti. Za času mých rodičů bylo normální mít i 4 až 5 dětí. Přesto jsme tehdy nepovažovaly za nutné kojit na veřejnmosti. Vždy se to dalo vyřešit tak, abychom měly spoukromí. Přiznám se, že mně, jakožto kojící ženě by bylo velmi nepříjemné na veřejnosti kojit.

Co se týče toho odsuzování, že lidé berou do společnosti malé děti, to bych řekla, že spočívá v tomto: Dnes si spousta lidí pořizuje dítě po 35 roce života - a pak si někteří - podotýkám NĚKTEŘÍ - myslí, že to jejich dítě je středem vesmíru. Kam přijdou, tam dítě všechno smí, křičet, obtěžovat, rozhazovat... Na základě setkání s takovými dětmi a jejich rodiči pak vzniká averze vůči dětem ve společnosti.

0 0
možnosti

Klara L

8. 1. 2010 17:22
Re: Ano, je to tím,

R^ To je rozumný příspěvek.

0 0
možnosti

blob

7. 1. 2010 12:23
0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

6. 1. 2010 10:12
A ještě mi to nedá....

Z pohledu některých diskutujících se svět jeví jako velmi nehostinné místo, kde dospělý kultivovaný člověk "díky" řádění nevychovaných "harantů" a jejich bezohledných, a pokud možno ještě nevychovanějších rodičů ztěží přežívá. Chtělo by to trochu matematiky a to zejména statistiky a počtu pravděpodobnosti. Já osobně jsem se kupříkladu ve večerních (ani jiných) hodinách v kině nesetkala - na filmu pro dospělé - s přítomností mimina, batolete, ani předškoláčka. Ti rodiče by také byli blázni. Jistě je možné si film pustit doma, v případě potřeby si ho stopnout, musím-li obsloužit dítě, a pokračovat dál. A ne se vystavovat odsuzujícím (oprávněně) projevům ostatních diváků a sama z filmu nic nemít. Já sama jsem mnohokrát zažila v kině poměrně nesnesitelné, pozdě přicházející, courající, sáčky šustící, chroupající, mluvíví, neukázněné dospělé.

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

6. 1. 2010 10:23
Re: A ještě mi to nedá....2

Ad. restaurace. Za komunistů ty přeškrtané kočárky na dveřích byly všude. Takže po tom dámy opět touží. A znovu: Počet zážitků s nevychovanými dospělými hosty mnohonásobně převyšuje nějaký ten zážitek, kdy dítě zapláče. Hlučících dospělých, dam ječících vysokými sopránky, jsem zažila mnoho.Dále bych dámám doporučila alespoň jednou popatřit na dnešní jednorázovou plenu. Je to cosi složeného z jednosměrně propustných vrstev, po rozbalení nejste v kontaktu s vlhkostí ani zápachem (tedy, pokud se nekakalo). Vlhčený ubrousek vždy po ruce - tím si maminka pravděpodobně otře i ruce. Celý manévr přebalení trvá asi tak minutu. Mě osobně by zajímalo, kolik pánů (či dam), se opíralo přede mnou o ubrus u něhož sedím, aniž by si po toaletě umyli ruce. Myslíte, že nejsou?

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

6. 1. 2010 9:02
Slavné dvojice

Diskusní, mimořádně souznějící dvojici W+W neodlišuje od slavné W+V jen posun v hlásce a to, že navždy zůstane neslavná, ale i  absence humoru, nadhledu, tolerance a vcítění. Jednoznačné přeceňování a preferování vlastních osoby a jejích potřeb, arogance, nadměrná útočnost.

Jako nepatologický je možno označit pouze primární dětský narcismus, přirozenou vývojovou fázi. Dále, prosím, milý dospělí, nerozvíjet.;-)

0 0
možnosti

Tuubeen

6. 1. 2010 9:10
Re: Slavné dvojice

:-) Ale ke světu patří i patologické jevy. :-/

0 0
možnosti

čarovná rybí kostička

6. 1. 2010 8:19
Doporučuji

Čapkovy povídky. Režie: Martin Frič, Československo, 1947.

Případně původní povídku Případ s dítětem. Ani ostatní povídky nejsou k zahození.;-)

0 0
možnosti

Wendolene

4. 1. 2010 23:36
Pravda je nekde uprosted, ono vseho s mirou

Vybrala jste si navic dost agresivni blogy, jako childfree bloguje, ta zenstina byla mentalne nestabilni dle jejich prispevku, opravdu militantni jezibaba, a ostatni extremy, je to z blata do louze...

Mit deti je hezke, ale clovek by je mel byt schopen uzivit a take se o ne postarat, materialne i laskou. Je pravda, ze spousta dnesnich rodicu deti nevychovava, ale nechava napospas osudu, je mnohem vice "diagnoz" ( vsak vy vite o cem mluvim), je mnohem vice zamestnanych rodicu,ktere deti nevidi , jak je den dlouhy. Male deti nepatri do restauraci ( s vyjimou vylozene rodinnych restauraci,kde je to standart), do muzei, do kin atd., o letadlech se da vest debata. Kolik rodicu, kteri letaji s malymi detmi, opravdu potrebuji letat tam ci onam? Vetsinou leti na dovolenou nebo na navstevu, cesta letadlem neni prijemna ani pro mimino ( tlak v letadle mu pusobi nepokoj) ani pro ostatni cestujici, navic se hodne soucasnych matek chova, jako by jejich dite bylo neco extra a vsichni se maji posadit

0 0
možnosti

Wendolene

4. 1. 2010 23:40
Re: Pravda je nekde uprosted, ono vseho s mirou

Pokr.

na zadel..Kojeni na verejnosti mi nevadi,ale decentne prosim, ne uprostred Vaclavaku, da se kojit na zachode, v prevlekaci kabine, stranou od vetsiny lidi, ne proto, ze kojeni je neco odporneho,ale protoze je to soukroma vec mezi matkou a ditetem. Neni to exhibicionisticka prehlidka, jak se nektere matky domnivaji ( Saudkova a spol.). Prebalovani plen pouze na zachode nebo v soukromi, opet pleny nepatri na restauracni stul! Nekteri rodice se chteji chovat jako za svobodna a vlacet svoje potomky vsude, ale vse ma svuj cas. Male deti jsou nejradeji doma, na piskovisti, u kamaradu , nemaji potrebu zirat na obrazy v Louvru ani jezdit 15h autobusem do Chorvatska, z cehoz prorvou 8 h a 2 prozvraci..Je jasne, ze matky museji chodit nakupovat a na urady, k doktorum apod., ale mely by brat ohled na okoli, vynechat bary a muzea a rozhodne do kavaren kocarky nepatri, nejedna li se o kavarnu s detskym koutkem. Proste mejte ohled a my budeme mit ohled!

0 0
možnosti

qui n tana2

4. 1. 2010 13:48
diky za clanek

dekuju za clanek, podobne to vidim i ja. bohuzel nase tzv. progresivnejsi civilizace prave tim, jak mame meritka uspechu posunta, vymira a ani si to nechce uvedomovat jak dulezite je mit to dite (a ne jedno). doporucuju skvelou knihu na toto tema - Jean Liedloff - Continuum concept (vyslo i v cestine), kde se prave podrobne popisuje citova zavislost mezi matkou a ditetem, resp. i vychova deti a lidi dle evolucnich principu prirody, ne silenym revolucnim tempem zapadni civilizace. hezky den.

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 1. 2010 15:55
Re: diky za clanek

Koncept kontinua? Slyšela jsem o ní... a když doporučujete, i se poohlédnu. R^

0 0
možnosti

blob

4. 1. 2010 13:34
Jen

doufám, že až vyrazíte mimo uzavřenouz skupinu, že tam nebudu já.

Něktrým to opravdu nevysvětlíte.

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 1. 2010 13:38
Re: Jen

A proto jsem právě psala ten článek: některým lidem nevadí NEVYCHOVANÉ děti, ale JAKÉKOLI děti, už z principu. A, nezlobte se, to podle mě není normální (ve smyslu společnosti, ne jednotlivce, ten je jen odrazem).

0 0
možnosti

culka

4. 1. 2010 11:57
Zase jste mě dostala.

Letošní svátky jsem investovala do svých kamarádů, které jsem už třeba dlouho neviděla... a jejich dětí a svých dětí. I vlastní děti mimo tu uzavřenou slupku domova najednou vypadají tak.... úžasné. Jenže některým lidem se to vysvětlit nedá. Ale dobře jim tak. My víme :-)

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 1. 2010 13:25
Re: Zase jste mě dostala.

A děti jsou hlavně mimo uzavřenou slupku domova šťastné... Jenže to peciválům skutečně nevysvětlíte. A, ano, dobře jim tak.  ;-)

0 0
možnosti

wandering star

4. 1. 2010 0:05
Čím víc se toho o té Vaší rodině dozvídám,

tím méně mi připadá jako příklad hodný následování.

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 1. 2010 1:47
Re: Čím víc se toho o té Vaší rodině dozvídám,

Správně, nestaráme se o děti a nechceme české občanství. Fuj! ;-D Budiž vám útěchou, že ambice jíti vám příkladem rozhodně nemám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2934x
Láska nedává nic než jen sebe a nebere nic, co sama nemá.
Lásce nic nepatří, ale ani ona nikomu nepatří.
Lásce totiž zcela stačí samotná láska.
Milujete-li, neměli byste říkat "Bůh je v mém srdci", ale raději říkejte "Já jsem v srdci Boha."
A nemyslete si, že lásce můžete určovat směr, protože láska, pokud jí stojíte za to, určí směr vám.
(Džibrán Chalíl Džibrán, Prorok)